18/4/23

Δελτίου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαρκοπούλου

Αντιπροσωπεία της Παράταξης είχαμε πρόσφατα συνάντηση με τη Συντονιστική Επιτροπή της “Παρέμβασης για την Κοινωνία και το Περιβάλλον”.

Σε φιλικό κλίμα ειλικρινούς διαλόγου είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τη γνώμη μας για τα τεκταινόμενα στο δήμο μας και τη γενικότερη κατάσταση.

Εν όψει των εκλογικών αναμετρήσεων περιγράψαμε τα ενιαία κριτήρια που θα πρέπει όλοι να διαμορφώσουμε, ώστε με τη λαϊκή ψήφο να δυναμώσει το ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική, στην κατεύθυνση της Ανατροπής.

Με έναν συνοπτικό απολογισμό θυμίσαμε τη συνεπή στάση αρχών που κρατάμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Διατυπώσαμε μια πολιτική αποτίμηση των προηγούμενων ετών (από το 2019) και μια εκτίμηση των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ο λαός την επομένη ημέρα, μετά τις εκλογές.

Απευθύναμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ , μέσα από τις γραμμές του ταξικού κινήματος, στους Συλλόγους και τους Φορείς.

Δεσμευτήκαμε ότι θα είμαστε στο πλάι κάθε θετικής λαϊκής πρωτοβουλίας και διεκδίκησης, με σαφή αναφορά στην κινητοποίηση του 2019 για το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων που αποτελούσαν κίνδυνο για τη δημόσια Υγεία.

Στις πρωτόγνωρες προκλήσεις και δυσκολίες για το λαό προβάλαμε αγωνιστικά το σύνθημα κάτω από τις μάσκες ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ –κατά την Πανδημία.

Διακηρύξαμε την αντίθεση μας στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς να διαλέγουμε στρατόπεδο Ιμπεριαλιστών και με την απαίτηση να μη συμμετέχει η χώρα μας σε αυτόν.

Εκφράσαμε την ετοιμότητα μας να συμπαρασταθούμε δυναμικά σε κάθε αίτημα προστασίας λαϊκής κατοικίας και περιουσίας από τη λαίλαπα των πλειστηριασμών.

Στην ενεργειακή φτώχεια εμείς απαντήσαμε με σταθερό Όχι στη συμμετοχή του δήμου σε Ενεργειακές κοινότητες και ζητήσαμε μέτρα ανακούφισης του λαού από την ακρίβεια, τόσο γενικά όσο και ειδικά στην Ενέργεια. Έχουμε προτείνει τη μείωση των δημοτικών τελών με αντίστοιχη αύξηση τους για μεγάλες επιχειρήσεις, καταγγέλλουμε τη φορομπηχτική τακτική όλων των δημοτικών Αρχών διαχρονικά.  

Στην κοινωνική πολιτική είμαστε οι μόνοι που δεν αναγνωρίζουμε ανταποδοτικότητα σε μια σειρά δημοτικών υπηρεσιών, όπως στους παιδικούς σταθμούς, όπου έχουμε προτείνει κατάργηση των τροφείων σε οικογένειες με ετήσιο εισόδημα έως 25.000, στην κατεύθυνση κατάργησης τους για όλες τις οικογένειες.
Αφουγκραζόμαστε τους προβληματισμούς πολιτών και φορέων, με σημαντικές  θεματικές εκδηλώσεις και, όπου χρειάζεται, με Ερωτήσεις στη Βουλή–όπως για τα δίκτυα Ύδρευσης και Αποχέτευσης της πόλης μας και την απαίτηση για λύση του αποχετευτικού για όλη την πόλη και ιδιαίτερα για Όλο το Πόρτο Ράφτη.
 
Προσβλέπουμε σε ενίσχυση της εκλογικής υποστήριξης του λαού τόσο στις εθνικές, όσο και στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές!

Απρίλιος 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.