12/11/19

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει τη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ «ΠΟΝΟΣ και ΔΟΞΑ», για τους μικρούς μας φίλους «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ» και για 2η εβδομάδα τον «ΓΕΤΙ: Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ»

Το Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις» εξασφάλισε και παρουσιάζει τη νέα ταινία του Αλμοδόβαρ «ΠΟΝΟΣ και ΔΟΞΑ», για τους μικρούς μας φίλους «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ» και για 2η εβδομάδα τον «ΓΕΤΙ: Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ».  




ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

   



ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑ (Dolor Y Gloria)  

Προβολές: 7.00 και 9.30 μ.μ.

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ  
Σενάριο: Πέδρο Αλμοδόβαρ  
Παραγωγή: Αγκουστίν Αλμοδόβαρ
Ηθοποιοί: Αντόνιο Μπαντέρας, Ασιέρ Ετσεαντία, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας, Χουλιέτα Σεράνο, Πενέλοπε Κρουζ  

Η 21η ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ είναι μια προσωπική αναδρομή στο παρελθόν του σημαντικού Ισπανού σκηνοθέτη, στην οποία συμμετέχουν οι Αντόνιο Μπαντέρας (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών) και Πενέλοπε Κρουζ, ενώ τη μουσική υπογράφει ο επίσης βραβευμένος στις Κάννες, Αλμπέρτο Ιγκλέσιας. Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του. Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού, ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες.  

Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.




   






ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  

Για τους μικρούς μας φίλους:   








Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΝΤΑΜΣ - Μεταγλωττισμένη

  (The Addams Family) 

 Σάββατο, 16 Νοεμβρίου και Κυριακή, 17 Νοεμβρίου  

Προβολές 5.00 μ.μ.  

Σκηνοθεσία Κόνραντ Βέρνον και Γκρεγκ Τίρναν Παραγωγή Γκέιλ Μπέρμαν, Άλεξ Σβάρτζ Εκτέλεση Παραγωγής Άντριου Μίτμαν Πρωταγωνιστούν Όσκαρ Άϊζακ, Σαρλίζ Θερόν, Κλόι Γκρέις Μορέτζ, Φιν Γούλφχαρντ, Νικ Κρολ, με την Μπέτι Μίντλερ και την Άλισον Τζάνεϊ Ετοιμαστείτε να χτυπήσετε τα δάχτυλά σας ρυθμικά, με την αξέχαστη μελωδία της «Οικογένειας Άνταμς» η οποία επιστρέφει το Νοέμβριο στη μεγάλη οθόνη! Αυτή είναι η πρώτη κωμωδία κινουμένων σχεδίων στην οποία πρωταγωνιστεί αυτή η παράξενη, ανατριχιαστική οικογένεια, που ζωντανεύει τους χαρακτήρες με τον πιο τρυφερό και ευφάνταστο τρόπο! To προσεγμένο και ευρηματικό animation της ταινίας δίνει μια νέα πνοή και νέο... αίμα και ο «οικογενειακός τρόμος» αποκτά νέες, πιο ψυχαγωγικές διαστάσεις!

Ένα... διαβολικό γύρισμα της μοίρας και η real estate δραστηριότητα μιας τηλεπερσόνας, θα οδηγήσουν τη λατρεμένη οικογένεια στο επίκεντρο ενός τυπικού, ασφαλούς και «καθαρού» προαστίου και τη μεγάλη κόρη σε ένα συμβατικό δημόσιο σχολείο. Φυσικά, οι Άνταμς δεν θα δυσκολευτούν να προσαρμοστούν σε κάθε νέα συνθήκη της γειτονιάς τους, αλλά οι γείτονές τους, οι συμμαθητές της μικρής και ο κοινωνικός περίγυρος, δεν θα αντέξουν και πολύ την εκκεντρικότητα και το goth μεγαλείο της αξιαγάπητης αλλά και ανατριχιαστικής οικογένειας. Μια φρέσκια animation ταινία ήταν η ιδανική λύση για να βρουν ξανά τη φωνή τους φέτος οι Άνταμς. Χάρη στο εξαιρετικά δουλεμένο σκίτσο και το πυκνό σενάριο της ταινίας, θα βρει ευκαιρία να «λάμψει» ξανά ο σκοτεινός και... «spooky» κόσμος τους και να τους γνωρίσει από την αρχή μια νέα γενιά θεατών. Οι μακάβριες συνήθειες των ηρώων θα έρθουν αντιμέτωπες με τον συντηρητισμό της φερόμενης ως «καλής» κοινωνίας και η και η αλλόκοτη συμπεριφορά τους θα συγκρουστεί με τα ήθη του επίπλαστου Αμερικάνικου ονείρου. Στην νέα περιπέτεια των Άνταμς, οι πιο κωμικές στιγμές θα προκύψουν από τα πιο τερατώδη περιστατικά της καθημερινότητας των Άνταμς. Η ταινία ανασύρει τα καλύτερα και πιο ουσιώδη πρωτογενή υλικά που έκαναν την Οικογένεια Άνταμς τόσο αγαπητή και ιδιαίτερη και τα προσαρμόζει σε μια σημερινή εποχή, όπου η διαφορετικότητα πρέπει να προστατευτεί και οι άνθρωποι που δεν συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις προσταγές του mainstream πρέπει να πάψουν να ανήκουν στο περιθώριο. Αν ακόμη νομίζεις πως η οικογένειά σου είναι περίεργη, οι Άνταμς θα σε κάνουν να το ξανασκεφτείς!


   










ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  



ΓΕΤΙ: Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ (μεταγλωττισμένη)  

Προβολή: 11.30 π.μ. Με τις φωνές των Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατή, Γιώργου Κωνσταντίνου. Μαζί τους ο Δημήτρης Ουγγαρέζος  

Σενάριο και Σκηνοθεσία Τζιλ Κάλτον Συν-σκηνοθεσία Τοντ Γουάιλντερμαν  
Σε Παραγωγή Σουζάν Μπίργκι Παραγωγή Πέιλιν Τσου  
Εκτέλεση Παραγωγής Τιμ Τζόνσον, Φρανκ Ζου, Λι Ρίγκανγκ  

Η μεγάλη συμπαραγωγή των στούντιο της Dreamworks και των Pearl Studio, με τίτλο «Γέτι ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» θα ταξιδέψει τους θεατές σε μια επική περιπέτεια, που ξεκινάει από τους δρόμους της Σαγκάη και φτάνει μέχρι τις φανταστικές χιονισμένες κορυφές των Ιμαλαΐων! Όταν η έφηβη Γι (με τη φωνή της Μαίρη Συνατσάκη) συναντάει ένα νεαρό Γέτι στην ταράτσα τους διαμερίσματός της στην Σαγκάη, μια σπάνια και ξεχωριστή φιλία ξεκινάει. Μαζί λοιπόν με τους ατίθασους και άτακτους φίλους της, Γιν (ο Ίαν Στρατής στην ελληνική του εκδοχή) και Πενγκ, αποφασίζουν να το ονομάσουν «Έβερεστ». Όλοι μαζί θα ξεκινήσουν μαζί του ένα μαγευτικό ταξίδι για την αναζήτηση της οικογένειάς του, στο πιο ψηλό σημείο της Γης. Προκειμένου η ομάδα των τριών φίλων να καταφέρει να φτάσει στο σπίτι του Γέτι, πρέπει πρώτα να καταφέρει να ξεφύγει από τον Μπέρνις (τη φωνή του δίνει ο Γιώργος Κωνσταντίνου), έναν εύπορο άντρα που θέλει να αιχμαλωτίσει το Γέτι, αλλά και την επιστήμονα ζωολόγο, Ζάρα.

  O δρόμος για τη δημιουργία της ταινίας «Γέτι: Ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» ήταν μακρύς και δύσκολος. Η δημιουργός της ταινίας, Τζιλ Κάλτον (Οι Ήρωες του Δάσους -Open Season) εργάστηκε σαν storyboard artist για την Pixar σε ταινίες όπως «Toy Story», «Toy Story 2» και «A Bug’s Life» πριν γράψει το σενάριο του «Monster’s, Inc.». Στην DreamWorks τελικά βρήκε χώρο για να αναπτύξει τα σχέδιά της. Η ιδέα για το Γέτι προέκυψε από τα ογκώδη, μαλλιαρά, αδέξια, αστεία και πολύ τρυφερά σκυλιά που είχε στη ζωή της. Η εμπειρία της αυτή και τα βιώματα δίπλα στα σκυλιά που είχε υιοθετήσει, τροφοδότησαν το αξιολάτρευτο πλάσμα της ταινίας με μπόλικη καλοσύνη και αδεξιότητα. Η ιστορία της ταινία είναι ένα δύσκολο ταξίδι επαναπατρισμού, ένας αγώνας συμπόνιας και μια περιπετειώδης ανακάλυψη του μεγαλείου που όλοι κρύβουμε μέσα μας. Η ιδέα του «σπιτιού» και της επιστροφής στη θαλπωρή που κρύβει κάθε μέρος που θεωρούμε δικό μας, είναι η πρώτη ύλη για την φαντασμαγορική και πολύ αστεία περιπέτεια. Το συναισθηματικό ταξίδι του γλυκού και αδάμαστου πλάσματος είναι φιλοτεχνημένο με εξαιρετικής ποιότητας animation και υπέροχα ειδικά εφέ. Οι εξαιρετικοί χρωματισμοί, το ανθρώπινο αποτύπωμα σε κάθε σκηνή, η ειλικρίνεια σε κάθε κομμάτι διαλόγου, η προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια και φυσικά η φαντασμαγορία χρωμάτων, συνθέτουν μια καθηλωτική περιπέτεια, που διαθέτει σύγχρονα μηνύματα και αληθινή ψυχή. Η ταινία «Γέτι ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων» (Abominable) καταφέρνει να κρατήσει ψηλά τον δείκτη της ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας την Ασιατική ποιότητα παραμυθένιων ιστοριών με τις Δυτικές ευαισθησίες, ώστε να καταφέρει να μιλήσει σε παγκόσμια γλώσσα, για κάθε κοινό.



 


ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 7 € 

ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ , ΑΝΩ ΤΩΝ 65 & ΑΜΕΑ 5 €,

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 € ΤΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ  

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»  
DOLBY ST. SR  
Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο  
Τηλ.: 22990 23924  

Σας ευχόμαστε καλές προβολές!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.