7/3/23

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μαρκοπούλου για την 8 Μάρτη

 

Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα μείνει αναπάντητο – Όλοι την Τετάρτη 8 Μάρτη στην 24ωρη απεργία!

Να βουλιάξει το κέντρο της Αθήνας απ’ την παρουσία του λαού και της νεολαίας μας! Μαχητικά να απαιτήσουμε να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, να μην παραγραφούν οι ευθύνες όσων κυβέρνησαν και με την πολιτική τους μας οδήγησαν ως εδώ.

Είναι η ώρα να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας για τα κέρδη τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των χιλιάδων που αυτές τις μέρες βροντοφωνάζουν το σύνθημα: “Στο έγκλημα αυτό καμία ανοχή, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή”.

Ταυτόχρονα, την 8η Μάρτη τιμάμε όλες τις γυναίκες που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται σήμερα οργανωμένα, για να σταματήσει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τον δρόμο που θα οδηγήσει στην πραγματική ισοτιμία των δύο φύλων.

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΟΓΕ και των εργατικών συνδικάτων για την ισοτιμία της γυναίκας, για τη ζωή με δικαιώματα και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των γυναικών και των οικογενειών τους.

Παλεύουμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τον πόλεμο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Είναι απαραίτητο σήμερα να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών και να γίνει συνείδηση ότι αυτή είναι συνυφασμένη με την κρατική βία, την εργοδοτική βία του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των κομμάτων που το υπηρετούν.

Να καταδικαστούν οι πολιτικές δυνάμεις, που παρά τις υποσχέσεις και τα ωραία λόγια, δεν θέλουν και δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα προβλήματα που βιώνουν σήμερα οι νέες γυναίκες, οι μανάδες, οι εργαζόμενες, οι αγρότισσες, οι φοιτήτριες και μαθήτριες, όπως οι μισθοί και οι συντάξεις ψίχουλα, η ακρίβεια, η ανεργία, η φοροληστεία, οι πλειστηριασμοί, οι ανύπαρκτες κρατικές δομές Πρόνοιας, ο εμπορευματοποιημένος και ιδιωτικοποιημένος τομέας Υγείας με τις πανάκριβες υπηρεσίες, η ανύπαρκτη προστασία της μητρότητας κ.ά.

Όλοι μας και μόνοι τους, λοιπόν, αυτοί με το “Πάμε κι όπου βγει” εμείς με το λαό για να σώσουμε το Λαό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.