15/12/21

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου καταβάλλει προσπάθεια για να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων της πόλης καλύτερες. Για τη Δημοτική Αρχή η μέριμνα για τα αδέσποτα αποτελεί δείγμα πολιτισμού. Με πολύπλευρες δράσεις επιχειρεί βήμα – βήμα ώστε τα αδέσποτα να ζουν ανάμεσά μας ως οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου.

Σε περιοχές όπως αυτές του Δήμου μας, με ημιαγροτικό χαρακτήρα, η εποπτεία και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για το λόγο αυτό, έχει εκπονηθεί ειδικό σχέδιο να δημιουργηθεί μια ομάδα φιλόζωων εθελοντών. Ο Δήμος μας δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους συμπολίτες μας που το επιθυμούν να αποτελέσουν κρίκο  αυτής της αλυσίδας.

Οι τομείς εθελοντισμού που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δράσουν είναι:

  • Σίτιση αδέσποτων,
  • Προώθηση μέσω των social media των αδέσποτων προς υιοθεσία,
  • Επίβλεψη γατοαποικίας,
  • Στοχευμένη κοινωνικοποίηση (αφορά εθελοντές που θα ειδικευτούν μετά από παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου που θα προσφερθεί δωρεάν από τον εκπαιδευτή & μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου),
  • Περισυλλογή και διάσωση ζώων (αφορά εθελοντές που θα ειδικευτούν μετά από παρακολούθηση σχετικού σεμιναρίου που θα προσφερθεί δωρεάν από τον εκπαιδευτή & μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου)

Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22990-20116 ή 22990-20000 (κ. Σολανάκης Εμ.) και μέσω του email  στο yp.adesp@dimosmarkopoulou.gr .

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.