23/10/18

ΠΡΕΜΙΕΡΑ για το ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», με τον απολαυστικό «Μικροπόδαρο» και τη βιογραφική ταινία «Ο Πρώτος Άνθρωπος»

Πρεμιέρα με νέα αισθητική στο ανακαινισμένο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «Άρτεμις», εξασφάλισε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.)! Νέα, μοντέρνα καθίσματα, ανανεωμένοι χρωματισμοί, καινούριοι τάπητες και άλλες εκπλήξεις, σηματοδοτούν την αλλαγή εποχής στο θρυλικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις»!
Ενώ εντός δεκαπέντε ημερών, θα λειτουργήσει και πλήρως εξοπλισμένο κυλικείο στο χώρο του Σινεμά!

Δε θα μπορούσε να γίνει, λοιπόν, καλύτερη έναρξη για τη φετινή χειμερινή σεζόν 2018-2019, από αυτήν με την προβολή της βιογραφικής ταινίας «Ο Πρώτος Άνθρωπος» και της απολαυστικής ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ο Μικροπόδαρος» (μεταγλωτ.), από την Πέμπτη 25, έως και την Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018.


Ο ΜΙΚΡΟΠΟΔΑΡΟΣ (μεταγλωτ.)
(Smallfoot)
Ώρες προβολών: 7.00 μ.μ.
Σκηνοθεσία : Κάρεϊ Κερκπάτρικ
Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο. Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. 
Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης. 

Η ταινία animation «Ο Μικροπόδαρος» είναι μια ταινία για όλη την οικογένεια, με πρωτότυπη μουσική που θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους. Η σκηνοθεσία της ταινίας «Ο Μικροπόδαρος» είναι του Κάρεϊ Κερκπάτρικ, βραβευμένου με το Annie Award για την ταινία «Πέρα από το Φράχτη» και υποψήφιου για Βραβείο Annie για τα σενάρια των ταινιών «Οι Κότες το Σκασαν» και «Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο».





O ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
(First Man)

Ώρες προβολών: 9.00 μ.μ.
Παραγωγή: Μάρτι Μπάουεν, Γουάικ Γκόντφρι
Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Σενάριο: Τζος Σίνγκερ
Φωτογραφία: Λάινους Σάντγκρεν
Μοντάζ: Τομ Κρος
Μουσική: Τζάστιν Χέργουιτζ
Πρωταγωνιστούν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ

Πως μοιάζει το ταξίδι στη Σελήνη, όταν είναι φτιαγμένο από τα καλύτερα «Οσκαρικά» υλικά; 
Η νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη του «Whiplash» και του «La La Land», αποτελεί ένα συγκινητικό biopic του αστροναύτη Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε στη Σελήνη, στις 20 Ιουλίου του 1969. Απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέιμς Χάνσεν, «First Man: A Life of Neil A. Armstrong». Τη σεναριακή διασκευή για τη μεγάλη οθόνη έχει κάνει ο βραβευμένος με Όσκαρ σεναριογράφος του «Spotlight», Τζος Σίνγκερ. 
Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας. 
Αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τον Νταμιέν Σαζέλ στις ιστορίες του, είναι το προσωπικό κόστος στον άνθρωπο, κατά την επίτευξη ενός στόχου και αν τελικά αυτή η θυσία αξίζει το τίμημα. Όπως ακριβώς διαχειρίστηκε την μουσική πειθαρχία στο Whiplash (2014) και την καλλιτεχνική φιλοδοξία στη μουσικοχορευτική παραζάλη του La La Land (2016), ο Σαζέλ αυτή τη φορά αφήνοντας κατά μέρους τις jazz εμμονές του, εξερευνά την ιδέα της «απόλυτης αποστολής». Μας αποκαλύπτει έτσι τον πρώτο άνθρωπο που τόλμησε το αδιανόητο και μας βυθίζει σε αυτό το καταπληκτικό και δύσκολο ταξίδι.
Πέρα από την απεικόνιση του παθιασμένου, αδάμαστου, ανυπότακτου ήρωα, υπάρχει και η δραματική φιγούρα της συζύγου του, της Τζάνετ Άρμστρονγκ (την υποδύεται η Κλερ Φόι). Πρόκειται για μια γυναίκα που καλείται να χτίσει τη ζωή της γύρω από έναν περιπετειώδη άνθρωπο, κάνοντας σημαντικές θυσίες στον βωμό του απροσδόκητου ταξιδιού που θα γράψει ιστορία. Ενώ ο Νιλ Άρμστρονγκ ταξιδεύει προς τον ουρανό, η Τζάνετ πρέπει να χειριστεί την επίγεια θλίψη της απώλειας και να είναι ταυτόχρονα η πνευματική ραχοκοκαλιά του εκκολαπτόμενου διαστημικού προγράμματος.
Ο «Πρώτος Άνθρωπος» αποκαλύπτει την ιδιωτική ζωή του παγκόσμιου ήρωα και τις άγνωστες μέχρι τώρα πτυχές του χαρακτήρα του, ενώ βασίζεται στην λεπτομερή βιογραφία του αστροναύτη. Ο ίδιος ο Άρμστρονγκ ήταν ένας πολύ ιδιωτικός και απομονωμένος άνθρωπος, και λίγο πριν πεθάνει στις 25 Αυγούστου 2012, είχε προλάβει να δώσει το πράσινο φως στους παραγωγούς για το ξεκίνημα της ταινίας. Η παραγωγή άρχισε να εξελίσσεται δραματικά όταν στην εικόνα μπήκε ο σκηνοθέτης Ντάμιεν Σαζέλ, όταν ακόμα ετοίμαζε τον καλλιτεχνικό θρίαμβο του La La Land.





Γενική είσοδος: 7 Ευρώ.
Κάθε Τετάρτη, δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός, μόνο με 7 Ευρώ!

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις καινούριες μας ταινίες και από τη σελίδα του «Άρτεμις», στο Facebookhttp://www.facebook.com/artemiscinema/, όπως και από τη νέα ιστοσελίδα της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Δ.Ε.Μ.), στο: http://www.kdem.gr/posts/5/oi-tainies-ths-evdomadas

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ «ΑΡΤΕΜΙΣ»
DOLBY ST. SR, Γιαννάκη 5, Μαρκόπουλο, Τηλ.: 22990 23924


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.