29/1/18

Αποχετευτικό Δίκτυο Δήμου Μαρκοπούλου: Ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής, σχετικά με την πορεία του έργου της Αποχέτευσης, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι η σκληρή και οργανωμένη δουλειά του Δήμου μας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, με επικεφαλής την Διευθύντριά της, κα Κατερίνα Σκοπελίτη και των αρμόδιων Αντιδημάρχων, κων Γιώργου Καβασακάλη και Βασίλη Μεθενίτη, έχει παράξει τα προηγούμενα έξι ( 6 ) χρόνια,  ένα ιδιαίτερα σημαντικό Έργο, όσον αφορά στο Αποχετευτικό Δίκτυο, σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη!

1.) Το έργο «Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας λυμάτων Δήμου Μαρκοπούλου», δηλαδή του Βιολογικού Καθαρισμού, υλοποιήθηκε στο 100%, στην διάρκεια της πρώτης τετραετίας της παρούσας Διοίκησης και μετά την δοκιμαστική περίοδο του 2014, ο Βιολογικός Καθαρισμός μας, τέθηκε σε λειτουργία, εξυπηρετώντας σήμερα, ένα σημαντικό ποσοστό των κατοίκων, του οικισμού του Μαρκοπούλου!
2.) Επί της παρούσας Διοίκησης, υπεγράφη, τον Απρίλιο του 2015, η σύμβαση για την «Κατασκευή Τμήματος Εσωτερικού Δικτύου Πόλεως Μαρκοπούλου – Β’ Φάση», η οποία αφορούσε στην υλοποίηση της κατασκευής, περίπου έντεκα ( 11 ) χιλιομέτρων Αγωγών Ακαθάρτων, που ολοκληρώθηκε πλήρως και επέτρεψε τις ιδιωτικές συνδέσεις, με το Δίκτυο Αποχέτευσης!
3.)Σε ό,τι αφορά στο Έργο της Αποχέτευσης στον οικισμό του Πόρτο Ράφτη, με συντονισμένη και σκληρή δουλειά, καταφέραμε να ανταποκριθούμε στην πάγια δέσμευση και προτεραιότητά μας, η οποία ήταν και παραμένει, η σωτηρία της θάλασσας του Πόρτο Ράφτη, του σημαντικότερου αγαθού του τόπου μας:
Με την, με αριθ. 5501/11-11-2015 Απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, εγκρίθηκε η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση (Πρόγραμμα ΕΣΠΑ) στην Ιστορία του Δήμου Μαρκοπούλου, με συνολικό προϋπολογισμό 28,7 εκατομμύρια Ευρώ και ήδη ξεκίνησε η εκταμίευσή της !!
Συγκεκριμένα, η Πράξη «Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Δήμου Μαρκοπούλου & ολοκλήρωση αναβάθμισης ΕΕΛ για συνολική δυναμικότητα 40.000 Ι.Κ.» αφορά σε έργα ολοκληρωμένης Διαχείρισης Ακαθάρτων, σε όλο το Παραλιακό Μέτωπο του Πόρτο Ράφτη (16 χλμ.), και σε βάθος περιπου τετρακοσίων (400) μέτρων.
Δηλαδή Συλλογή, Μεταφορά και Επεξεργασία – Διάθεση Αστικών Λυμάτων, στον Δήμο Μαρκοπούλου και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τρία ( 3 ), μεγάλα Υποέργα, τα οποία θα αφορούν:
Α) Οκτώ (8) Αντλιοστάσια Ακαθάρτων και
Β)  Αγωγούς Αποχέτευσης και Μεταφοράς Ακαθάρτων στο Πόρτο Ράφτη, συνολικού μήκους περίπου σαράντα πέντε (45) χλμ. και
Γ) Αναβάθμιση της ήδη ολοκληρωμένης και πλήρως λειτουργικής Εγκατάστασης Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Μαρκοπούλου, σε νέα συνολική δυναμικότητα 40.000 κατοίκων!
Εξ’ αυτών, το πρώτο προς υλοποίηση Υποέργο, είναι τα Αντλιοστάσια Ακαθάρτων Πόρτο Ράφτηπροϋπολογισμού 4.800.000€ με το οποίο, θα κατασκευαστούν οκτώ (8) Αντλιοστάσια, για τη μεταφορά των ακαθάρτων υδάτων από το Πόρτο Ράφτη, στον Βιολογικό Καθαρισμό του Δήμου Μαρκοπούλου.
Μετά την δημοσίευση της Προκήρυξης, το Υποέργο δημοπρατήθηκε και βρίσκεται ήδη, στο τελικό στάδιο εκδίκασης των Ενστάσεων και Προσφυγών στην Διαγωνιστική Διαδικασία. Πιστεύουμε, ότι το αργότερο, εώς τον Σεπτέμβρη, θα έχει ολοκληρωθεί, η εγκατάσταση του Εργολάβου, που θα υλοποιήσει το Έργο !
Σύντομα, θα ακολουθήσει κα η Δημοπράτηση των άλλων δύο ( μεγάλων ) Υποέργων!

Αγαπητοί Συμπολίτες,
«Η παρούσα Δημοτική Αρχή, κάνει στην δυσκολότερη οικονομικά συγκυρία, πραγματικότητα το όνειρο των Δημοτικών Αρχών της πόλης μας, των τελευταίων τριάντα ( 30 ) χρόνων! Εξασφαλίσαμε την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για την κατασκευή του μεγαλύτερου Έργο Υποδομής στην ιστορία της!
Αποδεικνύει έτσι, την απόλυτη συνέπεια, ανάμεσα στην συγκεκριμένη εξαγγελία και το μεγαλύτερο έργο υποδομής στον Δήμο μας, αφού βασιζόμαστε, πρώτον, σε συγκεκριμένο προγραμματισμό, σκληρή και οργανωμένη δουλειά, ενώ δεύτερον, είναι αυτονόητη και απαράβατη αρχή μας, η τήρηση των Νόμων και η αυστηρή Διαφάνεια, σε όλες τις ενέργειές μας!» δήλωσε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, κος Σωτήρης Μεθενίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.