17/10/17

Γενική πρόβα των Νεανικών Χορωδιών, του Δήμου Μαρκοπούλου και Δήμου Λαυρεωτικής, ενόψει της Συμμετοχής τους, στην Tελετή Αφής και Παράδοσης, της Ολυμπιακής Φλόγας των ΧΧΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, «Πιονγκτσάνγκ 2018»

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Μαρκοπούλου και η Νεανική Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής, πρόκειται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, της Νοτίου Κορέας, «Πιονγκτσανγκ 2018», την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου,
όπου μετά από επταήμερη λαμπαδηδρομία, ανά την Ελληνική Επικράτεια, θα παραδοθεί το Ολυμπιακό Φως, στην Οργανωτική Επιτροπή, των ΧΧΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, της Νοτίου Κορέας!

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι δύο Χορωδίες, συναντήθηκαν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου, «Άρτεμις», με την παρουσία Εκπροσώπου από την Πρεσβεία της Νοτίου Κορέας. Οι δύο Χορωδίες, πραγματοποίησαν γενική πρόβα των τριών Ύμνων που θα τραγουδήσουν στην Τελετή, ήτοι του Ελληνικού, του Κορεατικού και του Ολυμπιακού Ύμνου. 

Στην πρόβα των μαθητών, παρευρέθη, εκ μέρους του Δήμου Μαρκοπούλου, η πρώην Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Μαρία Κιμπιζή, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», κα Μπίλιω Δρίτσα, και ο κος Κωνσταντίνος Πανταζής.
Ο κος Κωνσταντίνος Πανταζής, Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Μαρκοπούλου, είναι εκείνος που έχει αναλάβει εξολοκλήρου, την φετινή Διοργάνωση της Τελετής της Ολυμπιακής Φλόγας, ως μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), και  παρά το φόρτο των καθηκόντων του, βρίσκεται στο πλευρό των μαθητών, από τις πρώτες τους πρόβες. 

Η Νεανική Χορωδία του Δήμου Μαρκοπούλου, έχει την τιμή, να τελεί υπό την καθοδήγηση του διακεκριμένου Διευθυντή Ορχήστρας, κου Ανδρέα Πυλαρινού, με αξιοθαύμαστο βιογραφικό, στην Διεύθυνση Ορχήστρας και Χορωδιών παγκοσμίως!

Από την άλλη, η Νεανική Χορωδία του Δήμου Λαυρεωτικής, υπό την διεύθυνση, του κου Ευτύχη Ζάρμπ, κατέχει ήδη μακρά ιστορία στον χώρο και  πλούσιο ιστορικό εμφανίσεων σε σημαντικές Διοργανώσεις.
Η ευθύνη της συμμετοχής μας, σε αυτήν την παγκοσμίου εμβέλειας Διοργάνωση είναι ιδιαίτερα τιμητική ! Είναι, δε, χαρακτηριστικό, ότι η Τελετή Αφής, θα προβληθεί σε περισσότερες από διακόσιες  ( 200 ) χώρες και θα παραστούν σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας - δίνοντας το μήνυμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας - ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Υπουργοί και Υφυπουργοί, Μέλη της Δ.Ο.Ε και Εκπρόσωποι άλλων Κρατών.

Ευχόμαστε αρίστη επιτυχία, στην Διοργάνωση και φυσικά, στους μικρούς μας Συμπολίτες, που μετέχουν στις Νεανικές Χορωδίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.