31/10/17

ΗΜΕΡΑ ΔΙΠΛΗΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ, Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, όπως κάθε χρόνο, τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα, την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ» στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου και έπειτα, βράβευσε τους Μαθητές που εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Το πρωί του Σαββάτου, 28 Οκτωβρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε η τέλεση της καθιερωμένης Δοξολογίας κι αμέσως μετά, ακολούθησε στο  Μνημείο Ηρώων, η Τελετή Κατάθεσης στεφάνων από την Δημοτική Αρχή, τα Σώματα Ασφαλείας, τα Σχολεία του Δήμου μας, καθώς και από Συλλόγους και Φορείς. 


Αξίζει να σημειωθεί, ιδιαίτερα, πως αρκετοί ήταν εκείνοι, που για άλλη μια χρονιά, διάλεξαν αντί στεφάνου, να ενισχύσουν με τρόφιμα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου.


Στην συνέχεια, σειρά είχε η μαθητική Παρέλαση, κατα μήκος της Λεωφόρου Σουνίου. Πλήθος κόσμου, χειροκρότησε θερμά τους παρελαύνοντες μαθητές και αθλητικούς συλλόγους, που υπό την συνοδεία των εμβατηρίων της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, απέδωσαν συμβολικό φόρο τιμής, στους Ήρωες Πολεμιστές του Έπους του ’40.


Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η πόλη μας, έχει μέρα γιορτής και περηφάνιας, κάθε 28η Οκτωβρίου, δεν είναι άλλος, από την Βράβευση των Μαθητών, που επιτυχώς εισήχθησαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.


Αμέσως μετά την παρέλαση, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη απονομή επαίνων στους μαθητές του 1ου και 2ου Λυκείου του Δήμου Μαρκοπούλου, που εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Μάλιστα, οι έξι πρώτοι μαθητές, που συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, απέσπασαν χρηματικό έπαθλο, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος  Βενιζέλος». Το χρηματικό έπαθλο παρέδωσε προσωπικά, ο κος Γιώργος Ζαχαριάδης, Τομεάρχης Σχέσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ενώ τον έπαινο όλων των πρωτοετών – πλέον -  φοιτητριών και φοιτητών, συνόδευσε το ανθολόγιο του   Γ. Ιατρού, «Τα Μεσόγεια: Το χαμένο Περιβόλι της Αττικής». 


Το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων και των βραβευθέντων φοιτητών, απέσπασαν και οι δύο τέως Διευθυντές των Λυκείων από τα οποία αποφοίτησαν οι βραβευθέντες: η κα Γιαχουντή Μαρία, για το 1ο Λύκειο Μαρκοπούλου και ο κος Γεράσιμος Παναγιώτης για το 2ο Λύκειο Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη). Αμφότεροι, εμφανώς συγκινημένοι, κλήθηκαν στην σκηνή και αποχαιρέτησαν τα Λύκεια του Μαρκοπούλου, στα οποία ενάρετα, επί σειρά ετών, υπηρέτησαν.


Για τέταρτη χρονιά, επίσης, τιμήθηκαν οι Αθλητές του Δήμου μας, που κατέκτησαν χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο, σε βαλκανικό, ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Τιμητική Πλακέτα απονεμήθηκε επίσης από τον Δήμο Μαρκοπούλου σε μια ξεχωριστή οικογένεια του τόπου μας, την Οικογένεια Χασάπη, που εδώ και γενιές,  με αυταπάρνηση και ηρωισμό, ρίχνεται στην μάχη της Πολιτικής Προστασίας και του Εθελοντισμού, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.