14/6/17

Έκθεση έργων των Παιδικών Τμημάτων ‘Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης’ του Δήμου Μαρκοπούλου



Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και τα Τμήματα Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», παρουσιάζουν τα «έργα» της χρονιάς που κλείνει, την Κυριακή, 18 Ιουνίου 2017, στον Εκθεσιακό Χώρο, του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34).

Στην Έκθεση το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα έργα των μικρών δημιουργών  της περιόδου 2016-2017, που για πέμπτη χρονιά μας εμπιστεύτηκαν και έβαλαν για ακόμα μία φορά σε λειτουργία τη δημιουργική τους διάθεση και τη φαντασία τους.

Συμμετέχουν: τα Τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης (προσχολικό), το Α' Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης, το Β' Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής, ενώ παρουσιάζονται και επιλεγμένες εργασίες από το Εφηβικό Τμήμα, Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη.

Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν έργα των μαθητών, που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα που «πλαισίωσαν» την Έκθεση «Μαρκόπουλο 1821», καθώς επίσης και στην Έκθεση της εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη «Σαν εκδρομή…».
Στη θεματολογία της Έκθεσης είναι και η «αυτοπροσωπογραφία», ένα μεγάλο κεφάλαιο στην Ιστορία της Τέχνης, με το οποίο ασχολήθηκαν τα παιδιά τη φετινή σεζόν.

Σε μία προσπάθεια να ενθαρρύνουμε ακόμα περισσότερα παιδιά να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να «σχεδιάσουν», η Έκθεση θα είναι ανοιχτή για όλους τους νεαρούς δημιουργούς και θα φιλοξενήσει με μεγάλη χαρά τα έργα τους, με θέμα την «αυτοπροσωπογραφία».

Συνημμένη θα βρείτε τη φόρμα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την συμμετοχή σας στην Έκθεση, καθώς επίσης και στο www.markopoulo.gr . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν την αυτοπροσωπογραφία τους, στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου, από την Τετάρτη, 14/6/2017, έως και την Παρασκευή, 16/6/2017, ώρες 17:30-20:00.

Στην Έκθεση θα φιλοξενείται επίσης και μία συλλογή από δημιουργίες των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, με θέμα, τα «Φανταστικά Πλάσματα» που σε συνεργασία με τα Τμήματα Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης, την Διευθύντρια του Σχολείου, την εικαστικό του Σχολείου κα Μάρα Τσαφαντάκη και τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων, αποτέλεσαν τα προσχέδια για την «καλλιτεχνική παρέμβαση» στην πρόσοψη του Σχολείου. Θα υπάρχουν ακόμη και στιγμιότυπα από την εικαστική δράση, σε συνεργασία με το εφηβικό Τμήμα.

Ωράρια λειτουργίας Έκθεσης:

Καθημερινές: 10:00 – 13:00 & 18:00 – 20:00

Σας περιμένουμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.