28/6/17

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ: Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Στα πλαίσια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας του προβλήματος απόλυσης χιλιάδων συμβασιούχων των Δήμων, δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στον αγώνα των εργαζομένων.

Αρνούμαστε να μπούμε σε νομικίστικη συζήτηση σχετικά με την επίμαχη οδηγία της ΕΕ που στα πλαίσια της Λευκής Βίβλου για την απασχόληση , κι αφού έγινε νόμος του κράτους, δείχνει το δρόμο της εξόδου προς την ανεργία σε χιλιάδες εργαζόμενους που για πολλά χρόνια εργάζονται στην καθαριότητα των δήμων κατά κύριο λόγο και σε άλλες θέσεις.

Ένας τρόπος πολιτικός και καθαρός υπάρχει που λύνει το πρόβλημα σε όφελος του λαού. Να μετατρέψει τώρα η κυβέρνηση τις προσωρινές συμβάσεις ΟΛΩΝ των σημερινών συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου.

Το πρόβλημα των συμβασιούχων δεν είναι συντεχνιακό. Αφορά και τους μονίμους υπαλλήλους της τοπικής Διοίκησης, που παίρνουν ανάσα με τις υπηρεσίες τους, καλύπτοντας, σε ένα βαθμό μόνο, τις καθημερινές ανάγκες.

Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας -σε πρώτη φάση, είναι προ των πυλών, εν όψει και των συσσωρευμένων περιβαλλοντικών προβλημάτων λόγω του καιρού και της απεργίας, οπότε η υποκρισία και το θράσος όσων επιτίθενται στους εργαζόμενους και τους κουνούν το δάκτυλο απειλητικά περισσεύουν.

Απαιτούμε να κλείσει η κυβέρνηση τις πόρτες των δήμων στους εργολάβους, καταργώντας το νομοθετικό πλαίσιο που το επιτρέπει,, καθώς στο όνομα της κερδοφορίας τους ο λαός θα κληθεί να χώσει ακόμα πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη του!

Καταγγέλλουμε τη χρόνια πολιτική εξαπάτηση που έχουν υποστεί οι συμβασιούχοι από όλες τις κυβερνώσες πολιτικές δυνάμεις και τους καλούμε να απορρίψουν όλα τα νέα ταξίματα !

Τώρα να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων!


Μαρκόπουλο 28 Ιουνίου 2017




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.