31/5/17

Με Εκπαιδευτικά Προγράμματα, ξεναγήσεις και προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, ολοκληρώθηκε η άκρως επιτυχημένη Έκθεση Ζωγραφικής «Σαν Εκδρομή…», της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και ξεναγήσεις των Τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους» του Δήμου Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Έκθεσης Ζωγραφικής «Σαν Εκδρομή…», της Εικαστικού Όλγας Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου, η οποία φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία το διάστημα 13 - 23 Μαϊου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου.

Σε μια μοναδική ξενάγηση στην Έκθεση, από την ίδια την Εικαστικό, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν είκοσι πέντε (25) περίπου ενήλικες από τα Τμήματα Ζωγραφικής Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, τη Δευτέρα 22 Μαϊου, όπου τους μίλησε για τις αναφορές των έργων της και τους συμβολισμούς τους. Μάλιστα, το Σάββατο 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο του μαθήματος ζωγραφικής ενηλίκων, στο Πόρτο Ράφτη, θα κληθούν να αναλάβουν οι ίδιοι «δράση», αφού η εικαστικός, θα τους παρουσιάσει τη μεικτή τεχνική της.

Δυο μέρες μετά, την Τετάρτη 24 Μαϊου, πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Έκθεσης, Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Περίπατος στα χρώματα», με τη συμμετοχή τριάντα (30) παιδιών  - ηλικίας άνω των έξι (6) ετών - του Β΄ Παιδικού Τμήματος Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης Μαρκοπούλου. Με αφορμή τα έργα της Εικαστικού, την «Κουκουβάγια», τα ανοιχτά παράθυρα και τα καράβια, τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους εκδοχές, σε πλέξιγκλας και μεικτή τεχνική, συμμετέχοντας ενεργά, με πολύ χαρά και ενθουσιασμό, στο διαδραστικό αυτό εργαστήρι.

Στόχος των παραπάνω δράσεων, που διοργανώθηκαν από την υπεύθυνη των Τμημάτων Ζωγραφικής και Δημιουργικής Απασχόλησης κα Ευδοκία Μεθενίτη ήταν, η επαφή των συμμετεχόντων με πραγματικά έργα τέχνης, καλλιεργώντας τη δημιουργική σκέψη και την αισθητική, αλλά και την ευαισθητοποίηση σε θέματα Πολιτισμού.

Με αφορμή μάλιστα την ολοκλήρωση της Έκθεσής της, με τίτλο «Σαν Εκδρομή…» στο Μαρκόπουλο, η Εικαστικός Όλγα Μαντζουράνη δήλωσε: «Θα ήθελα, στα πλαίσια του τέλους αυτής της όμορφης «εκδρομής», να ευχαριστήσω τον Δήμο Μαρκοπούλου και όλους όσους βοήθησαν και συνετέλεσαν σε αυτό. Να ευχαριστήσω για την χαρά που μου δώσατε και την δύναμη, να συνεχίσω τις ζωγραφικές μου αφηγήσεις, για τα απλά πράγματα της γεμάτης ουσία, καθημερινότητας μας».

Τη Δευτέρα 29 Μαϊου, η ίδια η Εικαστικός επισκέφτηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, παρουσία της π. Αντιδημάρχου Πολιτισμού Μαρίας Κιμπιζή και των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου και πρόσφερε συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και το έργο της «Ελιά της Μερέντας» - διαστάσεων 77 x 95 εκ., για την ενίσχυση των συμπολιτών μας, που έχουν πραγματική ανάγκη.


Ο Δήμος Μαρκοπούλου θα συνεχίσει αντίστοιχες πρωτοβουλίες πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα, σε όλο και ευρύτερο φάσμα πολιτών, να έρθουν σε άμεση επαφή με την Τέχνη και μέσω των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, να συναντιούνται η Παιδεία και ο Πολιτισμός, που τόσο ανάγκη έχουμε στις μέρες μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.