1/2/17

Δυόμιση ώρες, με τον Καθηγητή Στρατηγικής Ανάλυσης, Νίκο Λυγερό, στον Δήμο Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, είχε την μεγάλη τιμή, να φιλοξενήσει τον Καθηγητή Στρατηγικής Ανάλυσης και Ειδικό Σύμβουλο στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Νίκο Λυγερό, σε μία μοναδική ομιλία του, που καθήλωσε επί δυόμιση ώρες το κοινό, χάρη στην ευφράδεια, το χιούμορ, την αμεσότητά του και φυσικά την υψηλή του ευφυΐα, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα της ομιλίας του: «Από τη Συνθήκη της Λωζάνης, στη Συνθήκη των Σεβρών».

Εκατοντάδες συμπολίτες μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κο Νίκο Λυγερό, την Κυριακή, 29/1/2017, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Νικολάου και Κωνσταντίνου Μεθενίτη», του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Μαρκοπούλου «Άρτεμις», ο οποίος μας μίλησε για τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο χάρτη και τη σχέση της με τη γείτονα χώρα. Ο κος Καθηγητής ανέγνωσε αποσπάσματα από τις δύο επίμαχες Συνθήκες, παρουσίασε χάρτες, εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις, ενώ εστίασε στο γεγονός της «απραξίας», από ελληνικής πλευράς.

Ο κόσμος συμμετείχε πολλές φορές ενεργά στην εκδήλωση, καθώς ο κος Νίκος Λυγερός δεχόταν διαρκώς ερωτήσεις, με αποτέλεσμα η ομιλία, να παίρνει συχνά τη μορφή μιας εποικοδομητικής συζήτησης.

Οι παρευρισκόμενοι έμειναν ενθουσιασμένοι από την ομιλία του κου Νίκου Λυγερού, ο οποίος μάλιστα δέχθηκε να μας επισκεφθεί ξανά στο μέλλον, προσφέροντάς μας μία εξίσου ενδιαφέρουσα διάλεξη.

Οφείλουμε να εκφράσουμε για μία ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας στον κο Νίκο Λυγερό για την αποδοχή της πρότασής μας!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.