10/1/17

ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ "EIDOMEN" ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΖΕΡΜΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος του κοινού, για την έκθεση ζωγραφικής του Βαγγέλη Τζερμιά, με τίτλο «EIDOMEN», σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η διάρκειά της μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου (οδ. Παπαβασιλείου 34).

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2016 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΜΝΗΣΤΕΙΑΣ, με σκοπό να αναδείξει το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Το «EIDOMEN» προέρχεται από την Ειδομένη, ένα από τους τόπους HOT SPOT προσφυγικών καταυλισμών, που τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί μετανάστες, από όπου και γίνεται εκ νέου μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού προς άλλες χώρες, αλλά και η παραμονή πολλών εξ’ αυτών στην χώρα μας. Μέσα στο χώρο αυτό διαδραματίζονται καθημερινά ιστορίες ανθρώπινου πόνου, αλλά και σενάρια ζωής, που αποπνέουν ελπίδα. Σε αυτό το πλαίσιο oριοθετείται αυτή η δουλειά, έχοντας πάντα υπόψιν, πως το παγκόσμιο σύστημα παραμένει παγερά αδιάφορο στην ανθρώπινη φύση.

Ο Βαγγέλης Τζερμιάς γεννήθηκε στην Νεάπολη Κρήτης το 1960, σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας την περίοδο 1980 – 1986, στο εργαστήριο του Ηλία Δεκουλάκου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Έχει στο ενεργητικό του 25 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις. Έργα του βρίσκονται σε πολλές δημόσιες, αλλά και ιδιωτικές συλλογές.

Το 2010, αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για τον Βαγγέλη Τζερμιά, αφού παρουσίασε την ατομική του έκθεση με τίτλο«ΕΜΙGRE» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Η έκθεση αυτή αποτέλεσε προάγγελο της επόμενης, με τίτλο «EIDOMEN», η οποία παρουσιάστηκε φέτος και στην «Depot art gallery» της Αθήνας.

Ωράριο έκθεσης: Καθημερινές 5.30 μ.μ. – 8.30 μ.μ.

Υπενθυμίζεται, ότι η έκθεση έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού διατίθενται αριθμημένα αντίγραφα έργου του καλλιτέχνη, για την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που προέρχονται από την Ειδομένη.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου