18/1/17

ΔΑΣ ΟΤΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ 18-1-2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε Εκτελεστική Επιτροπή με βασικό θέμα τον προγραμματισμό δράσεις για το επόμενο διάστημα. 
Είμαστε μπροστά σε σοβαρές  αρνητικές εξελίξεις για τους συμβασιούχους, με μία κυβέρνηση που στην ουσία τους εμπαίζει , κοροϊδεύει με νομικίστικα τερτίπια προσπαθεί να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, να κερδίσει χρόνο με υποσχέσεις για τροπολογίες και εγκυκλίους που θα λύσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Καλούμε τους εργαζόμενους να δώσουν ένα ακόμα αγώνα  δίκαιο, κόντρα σε όλους αυτούς που παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους να μην περάσει η μοιρολατρία.
Δεν μπορεί να είναι πλαίσιο πάλης για τους εργαζόμενους συμβασιούχους λίγοι ακόμη μήνες στην δουλειά, μία παράταση με ημερομηνία λήξης. Έχουν τεράστιες ευθύνες οι παρατάξεις της  πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ (Συνδικαλιστική Ανατροπή-ΔΑΚΕ) και παρέα και οι δυνάμεις του ΜΕΤΑ (ΛΑΕ) απέναντι στους συναδέλφους συμβασιούχους. Δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να ψηφήσουν μία πρόταση που να έχει μέσα την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 
Είναι ανάγκη σε αυτές τις συνθήκες οι Συμβασιούχοι να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, γι αυτούς που τάχα έρχονται σαν «σωτήρες». Καμία εμπιστοσύνη σε όλες  αυτές τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που ούτε θέλουν αλλά ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα. Διαπραγματεύονται, παζαρεύοντας παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης για την ημερομηνία λήξης στην δουλειά και μετά στην ανεργία αυτή είναι η προοπτική του αγώνα που δίνουν για τους εργαζόμενους.
Η πρόταση της ΔΑΣ ΟΤΑ ήταν καθαρή και ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων συμβασιούχων μόνιμοι και σταθερή δουλειά για όλους. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στην Στάση Εργασίας την Τετάρτη 18 Γενάρη διεκδικώντας να μην μείνει κανείς απλήρωτος, να υπάρχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Να πάμε αυτόν τον αγώνα μέχρι το τέλος με αυτό το σύνθημα, αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος πάλης το επόμενο διάστημα.  
Ο αγώνας των συμβασιούχων μας αφορά όλους. Ενιαία Μόνιμοι, Αορίστου, και Συμβασιούχοι θα πρέπει να δώσουμε τη μάχη για το δικαίωμα μας στη δουλειά. Σήμερα στο στόχαστρο μπαίνουν οι συμβασιούχοι, θα πάρουν σειρά οι Μόνιμοι και οι Αορίστου μέσα από την αξιολόγηση δομών και εργαζομένων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα  χέρια περιμένοντας να έρθει η σειρά μας μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα, να κόψουμε τον αέρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Να πούμε τέρμα στη κοροϊδία. 
         Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι συμβασιούχοι που είναι απλήρωτοι.
         Καμία απόλυση.
       Διατήρηση της επέκτασης των συμβάσεων μέχρι της 31/12/2017 και μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
         Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους
         Καμία ιδιωτικοποίηση υπηρεσίας στους δήμους.
         Κάτω τα ξερά σας από τα ΒΑΕ.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη Τετάρτη 18-1-2017 από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου και  να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.
    

                                                                                                                     Αθήνα 14-1-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.