7/11/16

Ανακοίνωση - κάλεσμα των Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Οι Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια καλούμε συμπολίτες και άλλες συλλογικότητες σε
συγκέντρωση την Πέμπτη 10/11,
στις 9πμ στην εφορία της Παλλήνης

Στην εφορία Παλλήνης εδρεύει το δικαστικό τμήμα. Εκεί υπογράφονται οι εντολές κατάσχεσης και ξεκινάει η διαδικασία των πλειστηριασμών για χρέη προς το Δημόσιο. Η κυβέρνηση, έδωσε εντολή για επίσπευση της οριστικοποίησης των ελέγχων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και αποστολή τους στο δικαστικό τμήμα για να προχωρήσουν οι κατασχέσεις.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ σε βάρος του λαού για χρέη προς το δημόσιο. Να μην ξεκινήσουν. Θα μας βρουν μπροστά τους.

Συμπολίτη, Συμπολίτισσα,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα πλαίσια της εφαρμογής του 3ου Μνημονίου που συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤεπιτίθεται και στην κατοικία και το βιός όλων μας. Άλλωστε η ΕΕ θεωρεί υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό 80% της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα και απαιτεί να μειωθεί!!!

Στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης, με την αυστηρή επιτήρηση των θεσμών :
·  Αυξάνονται ραγδαία οι πλειστηριασμοί κατοικιών και της περιουσίας του λαού ενώ έρχεται ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια.
Επιταχύνονται και απλοποιούνται οι διαδικασίες για τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.
Στο χορό των κατασχέσεων μπαίνουν και τα περιουσιακά στοιχεία για χρέη προς το δημόσιο (εφορία και Δήμοι) όπου ακολουθούν τις ίδιες διαδικασίες.
Οι ίδιοι σχεδιάζουν την εκποίηση 2000 ακινήτων για χρέη προς τράπεζες και 16300 για χρέη προς το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016!!! και την ακόμα μεγαλύτερη επιτάχυνση το 2017.

Όλοι μαζί : κυβέρνηση - Τράπεζες - ΕΕ - Μνημονιακά κόμματα - ΜΜΕ έχουν βάλει στο στόχαστρο για το ΚΕΡΔΟΣ, την κατοικία και τους κόπους μιας ζωής των χτυπημένων από την κρίση. Θέλουν να τα παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στα κοράκια - τα αρπακτικά ξένα και ντόπια funds.
Είναι οι ίδιοι που θέλουν να αρπάξουν και τη δημόσια περιουσία. Την παραδίδουν στο υπερταμείο και τους τοποτηρητές της ΕΕ για 99 χρόνια. Ξεπουλάνε - Ιδιωτικοποιούν και μετατρέπουν σε εμπόρευμα ακόμα και το νερό, την ενέργεια, συγκοινωνία, δημόσια περιουσία και το περιβάλλον.

Αυτοί που επιβάλουν τον "αυτόματο κόφτη", την κατεδάφιση της δημόσιας ασφάλισης, των κοινωνικών δικαιωμάτων . Αυτοί που καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία και τη μετανάστευση και κόβουν κάθε προοπτική για καλύτερη ζωή -Καταστρέφουν δικαιώματα, απειλούν τη ζωή μας και το μέλλον όλων μας.


Φοβήθηκαν την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Τα πρόσφατα αγωνιστικά ξεσπάσματα στα ειρηνοδικεία (Θεσ/νικη, Κορωπί, Ίλιον, Περιστέρι, Αθήνα κλπ) θορύβησαν την κυβέρνηση και τα επιτελεία και επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να ανακόψουν τις λαϊκές αντιδράσεις.
Από τη μία εντείνουν την προπαγάνδα τους για την υποτιθέμενη προστασία της πρώτης κατοικίας και από την άλλη, σε συνεννόηση με τους συμβολαιογράφους, ανακοινώνεται η απεργία - αποχή τους από τους πλειστηριασμούς σε μιαπροσπάθεια να κάμψουν το φούντωμα των κινητοποιήσεων στα Ειρηνοδικεία και την επέκτασή του και σε άλλους κοινωνικούς χώρους απέναντι και στα νέα βάρβαρα μέτρα για την εργασία και τις ελευθερίες, που ετοιμάζει.

Λένε ότι προστατεύουν την πρώτη κατοικία. Κυβέρνηση και ΜΜΕ μας κοροϊδεύουν

Εμείς ξέρουμε ότι κάθε Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία έρχονται όλο και πιο συχνά περιπτώσεις ακόμα και για Α΄ κατοικία.
‘Ότι έχουν αυξήσει τις προϋποθέσεις για την προστασία και έχουν κάνει πιο πολύπλοκο τον τρόπο για την ένταξη στην προστασία με αποτέλεσμα πάνω από το 60% να μην προστατεύεται ενώ ακόμα και αυτή η προστασία τελειώνει το 2018.
Η περίφημη επέκταση της προστασίας και για τα χρέη προς το δημόσιο που τώρα, κάτω από την πίεση των αγώνων ενάντια στους πλειστηριασμούς, τρέχει να εξαγγείλει η κυβέρνηση, δεν καλύπτει όπως και για χρέη στις τράπεζες και ιδιώτες ούτε την πρώτη κατοικία ενώ αφήνει απ έξω μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χτύπησε η κρίση και τους "έπνιξαν" οι τράπεζες.
Ξέρουμε ότι από 2,65 δις χρέη που δεσμεύει το 3ο Μνημόνιο να εισπράξουν, τα 2,05 δις αφορούν μικρομεσαίους.


ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Η μόνη διέξοδος : Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας


·  ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε τράπεζες, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ
·  ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ τα σπίτια μας, τη δημόσια περιουσία και το φυσικό περιβάλλον
·  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τα χαράτσια, την κρίση και το χρέος τους


Δεν τους φοβόμαστε. Δεν υποτασσόμαστε. Οργανωνόμαστε
Δεν θα αφήσουμε να μας πάρουν τα σπίτια και τους κόπους μας τα κοράκια.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΒΆΛΟΥΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΌΛΟΙ στη συγκέντρωση στην εφορία Παλλήνης την Πέμπτη 10/11, στις 9πμ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ 3.30ΜΜ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Η συλλογικότητα λειτουργεί ως συνέλευση κάθε Τετάρτη στις 5μμ και είναι ανοιχτή σε όλους, με ισότιμη συμμετοχή.



Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.