12/9/16

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Περισσότερες από 1.625 ώρες εξατομικευμένης κατάρτισης σε επαγγελματικές δεξιότητες θα προσφέρει ο Δήμος Μαρκοπούλου σε άνεργους δημότες του, σε τομείς που έχουν ανάγκη για να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας, βάσει του επαγγελματικού τους προφίλ.
Συγκεκριμένα, το καινοτόμο και βραβευμένο πρόγραμμα ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων «Mellon, Επιταχυντής Δεξιοτήτων» έχοντας υλοποιήσει δύο απολύτως επιτυχημένους κύκλους ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων στους Δήμους Αχαρνών και Ασπροπύργου, συνεχίζει τη δραστηριότητά του στο Δήμο Μαρκοπούλου για τους επόμενους 3 μήνες (Οκτώβριος - Δεκέμβριος 2016).
«Βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις που βοηθούν πρακτικά και άμεσα τους ανθρώπους που βάλλονται από ανεργία ή βρίσκονται σε εργασιακή επισφάλεια. Είναι γεγονός ότι πέρα από τη δυσκολία δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, υπάρχει και σοβαρό έλλειμμα δεξιοτήτων για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και όσους δυσκολεύονται να επιστρέψουν. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο τρίτος κύκλος του «Επιταχυντή Δεξιοτήτων Mellon» θα υλοποιηθεί στον τόπο μας» - Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν αίτηση έως και 20 Σεπτεμβρίου 2016Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ΕΔΩ.


Ο Επιταχυντής Δεξιοτήτων «Mellon» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που παρέχεται απολύτως δωρεάν ως μια ευρηματική κοινωνική δράση με στόχο την ένταξη και παραμονή περισσότερων ανθρώπων στην αγορά εργασίας, με προτεραιότητα τους ανέργους για να επιτύχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πρόκειται για ένα οργανωμένο σχήμα ολιστικής επιτάχυνσης επαγγελματικών δεξιοτήτων που «απαντά» στην προοπτική επαγγελματικής διεξόδου, και, κυρίως, στις επιτακτικά επίκαιρες ανάγκες ανθρώπων που βάλλονται από την ανεργία, την περιθωριοποίηση και τη φτώχεια. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται 100% με ιδιωτικούς πόρους και υλοποιείται από την Κοιν.Σ.Επ. knowlένα δυναμικό συμμετοχικό δίκτυο που διευρύνει τα όρια και τους τρόπους απόκτησης γνώσης, προσφέρει καινοτόμες μαθησιακές διαδικασίες, και αποτελεί σημείο αναφοράς ορθών πρακτικών.
Σε μόλις 9 μήνες από την έναρξη του προγράμματος, 40% των συμμετεχόντων του Α’ Εντατικού Κύκλου (Δήμος Αχαρνών) και 37% του Β’ Κύκλου (Δήμος Ασπροπύργου) έχουν βρει θέση εργασίας αντίστοιχη του επαγγελματικού τους στόχου. Επίσης έχουν υλοποιηθεί δωρεάν 830 διδακτικές ώρες συμβουλευτικής και έχουν εκπαιδευτεί μέσω των ανοιχτών σεμιναρίων επαγγελματικών δεξιοτήτων 1.321 άνθρωποι.
Το πρόγραμμα αναγνωρίστηκε για την ουσιαστική συμβολή του στην καταπολέμηση της ανεργίας με τιμητική βράβευσηαπό το θεσμό των Education Business Awards 2016 ενώ επιλέχθηκε και παρουσιάζεται ως καλή πρακτική στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα του I-LINC, που έχει ως στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων και της επιχειρηματικότητας. Στο ίδιο πλαίσιο διεκδικεί το Telecentre Europe Best Practice Aaward 2016.

Περισσότερες πληροφορίες:
Γιούλα Παπατσώρη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας
Τηλ. (+30) 210 83 128 68 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.