7/9/16

«ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΥΛΙΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ 5η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», διοργανώνουν και σας προσκαλούν για 5η συνεχή χρονιά, στην «Γιορτή Σταφυλιού», την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2016και ώρα 7:00 το απόγευμα, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, κλείνοντας έτσι πανηγυρικά, τον κύκλο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2016.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Κυριακάτικης Πεζοδρόμησης της Κεντρικής Πλατείας, θα προσφερθούν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, όπως κρασί, μουσταλευριά, μουστοκούλουρα, γλυκό σταφύλι, κλπ., καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα από παραγωγούς του Δήμου μας, όπως σύκα.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Περιφέρειας Αττικής «Αγ. Γεώργιος», θα συμμετάσχει με δικό του Περίπτερο, προσφέροντας τυριά που θα συνοδεύσουν τα εκλεκτά κρασιά του τόπου μας και θα τυροκομήσει επί τόπου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» και συγκεκριμένα, τα μέλη ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα συμμετάσχει και φέτος με δικό του Περίπτερο, όπου θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μαρίνης, παρέα με την  Ορχήστρα τους, θα συνοδεύσουν μουσικά την εκδήλωση!

Οι επισκέπτες, θα μπορούν επίσης να θαυμάσουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που θα φορέσουν τις παραδοσιακές τους στολές και θα σας ταξιδεύσουν με τις χορευτικές του φιγούρες!

Καλούμε τους δημότες, αλλά και τους παραγωγούς, να ενισχύσουν και φέτος τη «Γιορτή Σταφυλιού», έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί το ετήσιο ραντεβού μας, για την προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων. Ο Δήμος Μαρκοπούλου υποστηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την επιτυχία του θεσμού αυτού, ιδιαίτερα στην εποχή μας, όπου ο πλούτος της παράδοσης, επαναπροσδιορίζεται ως μια πολύ στέρεα και αξιόπιστη διέξοδος και πηγή έμπνευσης!

Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί, στην εκδήλωση που κλείνει την αυλαία, των καλοκαιρινών Πολιτιστικών εκδηλώσεων 2016 του Δήμου μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.