16/9/16

Με την Γιορτή Σταφυλιού, αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι και ολοκληρώσαμε τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, για το 2016!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τον κύκλο των καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, αλλά και των Κυριακάτικων Πεζοδρομήσεων της Κεντρικής Πλατείας Μαρκοπούλου, έκλεισε με τον καλύτερο και θεαματικότερο τρόπο, η καθιερωμένη πλέον Γιορτή Σταφυλιού, στις 11 Σεπτεμβρίου 2016, έχοντας σύμμαχο τον καιρό και κυρίως τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου.

Για 5η συνεχή χρονιά, ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», συνδιοργάνωσαν την μεγάλη αυτή Γιορτή για τον τόπο μας, αφορμή για την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας, την προβολή των εξαιρετικών τοπικών μας προϊόντων, αλλά και για την διασκέδαση του κόσμου.

Πάνω από 1.000 συμπολίτες μας, πήραν μία… γεύση από την «Γιορτή Σταφυλιού», τόσο κυριολεκτικά, όσο και μεταφορικά. Οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, φτιαγμένα με πολλή αγάπη και μεράκι, όπως το πολυβραβευμένο μας κρασί, μουσταλευριά, τα διάσημα μουστοκούλουρα και γλυκό σταφύλι, τα οποία επιμελήθηκαν οι κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα από παραγωγούς του Δήμου μας, όπως τα σύκα Μαρκοπούλου.

Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει στις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», οι οποίες συμμετείχαν και φέτος με δικό τους περίπτερο, ετοιμάζοντας με τα χεράκια τους εκατοντάδες παραδοσιακά εδέσματα και χειροποίητα προϊόντα σταφυλιού, για να τα απολαύσει ο κόσμος, με πρώτη ύλη τα 50 κιλά μούστο, που προσέφερε ο κος Τάσος Νικολακόπουλος.

Άλλη μια γλυκιά γεύση προσφέρθηκε στους επισκέπτες από τον διακεκριμένο μελισσοκόμο κο Σίνη, ο οποίος σε δικό του Περίπτερο, «δημιούργησε» επί τόπου λουκουμάδες, τους οποίους… έλουσε με το εκλεκτό μέλι παραγωγής του.

Εντυπωσιακό ήταν το θέαμα της επί τόπου τυροκόμησης από τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Περιφέρειας Αττικής «Αγ. Γεώργιος», ο οποίος συμμετείχε με δικό του Περίπτερο στην Γιορτή, προσφέροντας μάλιστα στον κόσμο τυριά διαφορετικών γεύσεων, που συνόδευσαν τα εκλεκτά κρασιά του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου, καθώς και ο πολιτευτής Αττικής Σταύρος Πετρόπουλος, παρευρέθησαν στην Γιορτή, επισκέφτηκαν τα Περίπτερα και συνεχάρηκαν όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχαριστούμε τους οινοποιούς κ.κ. Βασίλη Παπαγιαννάκο, Χρήστο Ρόκα, Βασίλη Παναγιώτου, Τάσο Νικολακόπουλο και Βασίλη Αλλαγιάννη, που προσέφεραν εκλεκτό κρασί από τα Οινοποιεία τους, για όλους.

Ευχαριστούμε ακόμη τον κο Αλέξανδρο Κολιαβασίλη, που προσέφερε από την παραγωγή του, φρέσκα και νόστιμα σύκα Μαρκοπούλου.

Ευχαριστούμε ακόμη τα Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστεία της περιοχής, και συγκεκριμένα, «Υιοί Αντωνίου Σπανού ΟΕ», «Παπουτσής Βασίλειος – Άρτος και γλυκό», «Αφοί Στάθη’», «Ζαχαροπλαστείο ‘Κωτσιόπουλος’», «Ο Αρτοποιητής» – Δημήτριος Κώτσης, «Σπανός Θανάσης και Σια Ο.Ε.», «Φούρνοι Ρούμελη – Γαρδίκης», «Κονιδάρης», «Αρτοποιεία ‘Δαρεμά’», «Κολιαβασίλη» – Φώτιος Κολιαβασίλης, «Πέπελη» και «Καραμίχα», που προσέφεραν εδέσματα, για να κεράσουμε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Την εκδήλωση συνόδευσαν μουσικά, ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Μαρίνης, παρέα με την  Ορχήστρα τους, προσδίδοντας κέφι και ρυθμό, στην μεγάλη αυτή Γιορτή για τον τόπο μας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στα μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Χορευτικού - Λαογραφικoύ Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» και του Λαογραφικού – Πολιτιστικού Ομίλου Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», που άνοιξαν το χορό και προσέδωσαν παραδοσιακό ύφος στην εκδήλωση.

Ειδικά φέτος όμως, η εκδήλωση είχε και ανθρωπιστικό χαρακτήρα, καθώς μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν διάφορες περιοχές της χώρας μας, ο Δήμος Μαρκοπούλου πήρε την πρωτοβουλία στήριξης των πλημμυροπαθών του Δήμου Καλαμάτας, καλώντας τους συμπολίτες μας να προσφέρουν έστω και ένα (1) Ευρώ, στον «Κουμπαρά Αγάπης», που στήθηκε ειδικά για το σκοπό αυτό.

Το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε, θα δοθεί άμεσα στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, και θα αξιοποιηθεί για την επανακατασκευή της ειδικής ράμπας, που διευκολύνει την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. στην παραλία της Καλαμάτας, για θαλάσσια μπάνια.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.