7/7/16

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ, για την αποστολή του Δήμου Μαρκοπούλου, στο Φεστιβάλ Γυμναστικής στη Βουλγαρία

Στο δεύτερο φεστιβάλ της Μεσημβρίας στη Βουλγαρία συμμετέχουν 47 αθλητές από το Λαύριο και το Μαρκόπουλο (αθλητές που συμμετέχουν στα Τμήματα Μαζικού Αθλητισμού των δύο δήμων). Σύμφωνα με τον κ. Άκη Κουτζά, γυμναστής που συνοδεύει τους αθλητές σ’ αυτό το ταξίδι, πρόκειται για παιδιά ηλικίας από οκτώ έως δέκα έξι ετών, που ασχολούνται με την γενική γυμναστική, παρουσιάζοντας στο κοινό κομμάτια ενόργανης και ακροβατικής γυμναστικής.

Κάνοντας μια στάση στην Κομοτηνή για τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης οι συμμετέχοντες στην Ομάδα γυμναστές μίλησαν με ενθουσιασμό για το τετραήμερο φεστιβάλ που τους περιμένει, αλλά και για τους δικούς τους αθλητές… «Η Κομοτηνή είναι φιλόξενη πόλη και μας αρέσει πολύ» δήλωσε ο δεύτερος γυμναστής της αποστολής, ο κ. Κώστας Πανταζής σημειώνοντας ότι το φεστιβάλ γίνεται στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας και έχει ως σκοπό την ανάδειξη της Γυμναστικής, μα κυρίως την σύσφιξη των σχέσεων των λαών. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν αθλητές από την Λιθουανία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την Ελλάδα. «Ο στόχος μας είναι διπλός: Από την μια να αναδείξουμε την Γυμναστική και από την άλλη να έρθουν κοντύτερα οι λαοί, να γνωριστούν, να συνεργαστούν.»

Όσον αφορά στους ίδιους τους 47 αθλητές, όπως σημειώνει ο κος Πανταζής «τα παιδιά έχουν έμφυτο ταλέντο. «Ταλέντο και πάθος μεγάλο κι αυτό δίνει μεγαλύτερη σημασία στην προσπάθεια που κάνουμε. Σημασία έχει πόσο αντιλαμβάνονται τα παιδιά αυτό που κάνουν και πόση ενέργεια θα βγάλουν στον κόσμο» εξήγησε.

Ένα κατάμεστο ρωμαϊκό θέατρο δίπλα στην παραλία θα κινηθεί στους ρυθμούς της ενόργανης γυμναστικής, αλλά και σε γνωστές, αγαπημένες μελωδίες των Θεοδωράκη, Ξαρχάκου.

Φώτο: Τα μέλη της αποστολής στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής
Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.