14/6/16

Κατάμεστο το Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου, στα εγκαίνια της Τελικής Έκθεσης των Έργων, των τμημάτων Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Πλήθος κόσμου τίμησε με την παρουσία του, τα εγκαίνια της Τελικής Έκθεσης των Έργων, των τμημάτων Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης, του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου, 11/6/2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου.

Στην Έκθεση συμμετέχουν τόσο τα τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων, όσο και τα Παιδικά και Εφηβικά τμήματα Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης.

Τα τμήματα των Ενηλίκων, παρουσιάζουν την εικαστική ερευνά  τους, στα πλαίσια της μελέτης του έργου  ζωγράφων, όπως ο Νίκος Χατζηκυριάκος - Γκίκας, ο Μόραλης κ.ά., ως προς το σχέδιο, την σύνθεση, την παλέτα και την θεματολογία. Η μελέτη του κάθε ζωγράφου κατά το διδακτικό έτος 2015-2016, διαρκούσε ένα μήνα, ενώ διδακτικός στόχος, ήταν η ανάδειξη της προσωπικής έκφρασης, βασιζόμενη στο έργο του εκάστοτε ζωγράφου.

Τα Εφηβικά τμήματα λειτουργούν παράλληλα με τα τμήματα Ενηλίκων και διδάσκεται σε αυτά, ελεύθερο σχέδιο, σχέδιο με πενάκι, κόμικ και σκίτσο, χρώμα και σχέδιο σε μεγάλες επιφάνειες.

Στα τμήματα Προσχολικής ηλικίας και στα Παιδικά αντίστοιχα, δίνεται η δυνατότητα να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τις απογευματινές ώρες. Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει εξοικείωση με διάφορα μέσα, όπως μολύβι, πινέλο, μαρκαδόροι κ.ά., εξάσκηση της λεπτής κινητικότητας μέσω χειροτεχνιών, ανάπτυξη  της δημιουργικής σκέψης,  της αυτενέργειας και της προσωπικής έκφρασης, ενώ στόχος είναι η ένταξη σε ομαδικές δημιουργικές δραστηριότητες. Επιπλέον, στα πλαίσια της Πολιτισμικής Εκπαίδευσης, τα τμήματα πραγματοποιούν επισκέψεις κατά την διάρκεια του διδακτικού έτους, σε μουσεία και εργαστήρια Τέχνης, με στόχο την εξοικείωση των παιδιών με σημαντικές πτυχές του Πολιτισμού.

Τα τμήματα λειτουργούν εδώ και τέσσερα (4) χρόνια και τα μαθήματα λαμβάνουν χώρα στο εργαστήριο Ζωγραφικής, στο κτίριο «Παπουλάκος», στο Μαρκόπουλο και στον Δημοτικό Πολυχώρο, στο Πόρτο Ράφτη. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται, παράλληλα με τα υπόλοιπα τμήματα του Προγράμματος «Αθλητισμός & Πολιτισμός για Όλους», κάθε Σεπτέμβρη.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου. Όσοι συμμετείχαν στην συλλογή, λάμβαναν έναν λαχνό, που κλήρωσε τρεις (3) νικητές.  Οι νικητές  θα παραλάβουν ο καθένας, ένα έργο, από την Έκθεση των Παιδικών τμημάτων, που προσφέρθηκαν από τους δημιουργούς τους γι’ αυτό το σκοπό. Η συλλογή τροφίμων θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, όταν και θα ολοκληρωθεί η Έκθεση.

Οι μικροί μας φίλοι, που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια, ανέδειξαν το ταλέντο τους συμμετέχοντας στην δράση δημιουργίας ενός μεγάλου ομαδικού έργου, στην αυλή του Πολιτιστικού μας Κέντρου!

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε την Έκθεση, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 6:00 – 8:00 το απόγευμα, θαυμάζοντας την προσπάθεια μικρών και μεγάλων και να στηρίξετε παράλληλα –προαιρετικά-, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, προσφέροντας συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διάρκειας, στην είσοδο της Έκθεσης.

Σας περιμένουμε!


Τα έργα μπορείτε να δείτε σε ηλεκτρονική μορφή, ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.