25/5/16

2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ»  προσκαλεί χορευτικά συγκροτήματα παραδοσιακών χορών από όλη την Ελλάδα να δηλώσουν συμμετοχή στο 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο νησί της Μαστίχας.

Η διάρκεια του Φεστιβάλ είναι δύο ημέρες, 7 και 8 Σεπτεμβρίου, ωστόσο οι εκδρομές, οι ξεναγήσεις και τα μπάνια στα καταγάλανα νερά της Χίου διαρκούν μέχρι και τις 9 του μήνα ικανοποιώντας όλες τις προτιμήσεις, από τους θαυμαστές της ιστορίας και των τοπικών παραδόσεων μέχρι τους φίλους του αθλητισμού, τους εραστές της φύσης και τους λάτρεις του κρασιού.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τα περίφημα Μαστιχοχώρια, το ζωγραφιστό χωριό Πυργί με τα περίτεχνα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, να περπατήσουν στα μεσαιωνικά δρομάκια στα Μεστά και να περιηγηθούν στην πλούσια βιβλιοθήκη Αδαμάντιου Κοραή. Από το πρόγραμμα δεν μπορούν να λείπουν οι πολύωρες βουτιές στα πεντακάθαρα νερά του νησιού του Βροντάδου και του Καρφά, του ιστορικού οικισμού του Βολισσού, καθώς και ποδηλατική περιήγηση και οινογευσία από τοπικές ποικιλίες κρασιών, ενώ ειδικό σεμινάριο για τους τοπικούς χορούς της Χίου θα εμπλουτίσει τις τεχνικές των χορευτών!

Οι αιτήσεις συμμετοχής είναι ανοιχτές για τα χορευτικά συγκροτήματα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν έως εξαντλήσεως των περιορισμένων θέσεων. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το  www.dancechios.gr  ή να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες εδώ: dancechiosgr@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.